Obecny tydzień upłynął nam w iście góralskiej atmosferze. Na zajęciach kulinarnych Uczestnicy Paulinka, Zuzia i Krzyś, przy wsparciu Terapeutów, przygotowali kwaśnicę, krem z czosnku, placek po zbójnicku a na deser przekładaniec góralski z kaszą manną i dżemem. Własnoręcznie zrobili również smalec, który był idealnymi dodatkiem do wypiekanego przez Panią Małgosię, żonę naszego Uczestnika, chleba. W tygodniu z motywem góralskim nie zabrakło również oscypków. Uczestnicy, w ramach treningu budżetowego, udali się na zakupy aby kupić wszystkie niezbędne produkty do wykonania wcześniej przygotowanego menu. W ramach treningu prac domowych Uczestnicy uczyli się obsługi m.in. piekarnika, płyty indukcyjnej, blendera czy maszynki do warzyw oraz prawidłowego przetwarzania i przechowywania żywności. Po zakończonych pracach w kuchni Uczestnicy przystępowali do prac związanych z utrzymaniem czystości. Utrwalali również zasady nakrywania do stołu.